Izložbom Mozaik Praksis završena manifestacija MUZEJI SRBIJE-deset dana od 10 do 10

Doprinos Evropskoj noći muzeja, Narodni muzej “Zaječar” dao je izložbom MOZAIK PRAKSIS troje umetnika – Ivana Pavića, Dragana Vasića i Olivere Gavrić Pavić koja na praktičan način pokazuje poetsko-tehnološku analizu savremenog mozaika. 

Hor „Lavirint“ i mladi klarinetisti obradovali su publiku interesantnim melodijama a potom je predstavljena knjiga „Mozaik u Srbiji 1950-2015“ koja sadrži istorijski pregled savremenog mozaika u Srbiji od „zlatnog doba“ Titove Jugoslavije- unutrašnje dekoracije zgrade SIV-a u Beogradu i sličnih projekata širom Srbije do danas.

Osim završnog programa, tokom manifestacije “Muzeji Srbije-deset dana od 10 do 10” prethodnih dana predstavljena je knjiga “Rimljani na Đerdapu – istorija i natpisi”, zatim časopis borke biblioteke “Beležnica”, otvorena je izložba fotografija Slobodana Stanojevića, održana tribina o “Vašaru – kulturnom nasleđu”.

Narodni muzej “Zaječar” dobitnik je priznanja “Muzej za 10” za posebno zalaganje u realizaciji ove kulturne manifestacije 2015. godine.

Foto: Narodni muzej “Zaječar”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *