Bez ekonomskih tehničara u narednoj školskoj godini

Prema planu upisa za srednje škole, budući osmaci više neće moći u Zaječaru da se školuju za ekonomskog tehničara, jer je taj smer ukinut u Ekonomsko-trgovinskoj školi. Ostaje im da se opredele za neko od trogodišnjih i četvorogodišnjih smerova na obrazovnim profilima trgovina, ugostiteljstvo, turizam (90) ili ekonomija, pravo, administracija (90) za koja ukupno ima 180 slobodnih mesta.

Ni ostale srednje škole u Zaječaru nemaju novina. Zaječarska Gimnazija primiće kao i prethodnih godina 120 budućih srednjoškolaca u po dva odeljenja na prirodno matematičkom i jezičkom obrazovnom profilu. Medicinska nudi 150 mesta za buduće medicinske sestre-tehničare (90), ginekološko-akušerske sestre (30) i farmaceutske tehničare (30). U Tehničkoj školi biće 204 slobodnih mesta na profilima mašinstvo i obrada metala (30), elektrotehnika (114) i saobraćaj (60).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *