Kragujevačka muzička škola najuspešnija na festivalu u Zaječaru

Zaječar je protekle sedmice ugostio oko hiljadu učenika, profesora, klavirskih saradnika i direktora škola, u okviru 60. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije. 

Takmičilo se 56 muzičkih škola iz Srbije, 33 kamerna ansambla i 8 orkestara. Najbolje rangirana škola je “Dr Miloje Milojević” iz Kragujevca sa osvojenom prvom nagradom i srednjom ocenom 99,61. Muzička škola iz Zaječara takođe je osvojila I nagradu 90,25 peena.

Na otvaranju 7. maja priređen je koncert bivših učenika, a među njima je nastupio Dragutin Bogosavljević na violini uz klavirsku pratnju direktora zaječarske muzičke škole Stanoja Jovanovića. Dragutin Bogosavljević je prvi učenik zaječarske muzičke škole koji je nastavio svoje muzičko obrazovanje. Školovao se u Beogradu i Moskvi. Bio je koncert majstor simfonijskog orkestra RTS punih 35 godina.

Narednih pet dana od 8. do 12. maja festival je imao takmičarski karakter. Prateći program su činila dva koncerta – koncert učenika klavirskog odseka Muzičke škole “Kosta Manojlović” iz Zemuna i koncert violiniste Dušana Panajotovića. Festival se završio koncertom Laureata i učenika zaječarske muzičke škole. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *