Gradski većnici prihvatili predlog odluke o poskupljenju vode u Zaječaru

Na sеdnici Gradskog vеća Zaječara usvojеn jе prеdlog odlukе o cеni vodе i odvođеnju otpadnih voda, po kojoj cеna za ustanovе i privrеdu ostajе nеpromеnjеna i iznosi 91, odnosno 182 dinara po kubiku, dok sе za domaćinstva povеćava sa 53,24 na 63,20 dinara po mеtru kubnom.

Članovi Gradskog veća razmatrali su danas i godišnje likvidacione izveštaje za 2015. godinu Agencije za ruralni razvoj Grljan, Centra za kulturu i Ustanove za sport „Zaječar“, kao i početni likvidacioni izveštaj Biznis inkubator centra u likvidaciji.

Na sednici je data saglasnost na izveštaje o radu u prošloj godini javnih komunalnih preduzeća: „Higijena“, „Vodovod“ i „Zaječar parking“, kao i prošlogodišnje izveštaje o radu sa finansijskim i planovima rada za 2016. godinu Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ i Fondacije „Zoran Radmilović“.

Na sednici je utvrđen Nacrt odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti, kao i Predlog zaključka o usvajanju Operativnog plana odbrane od poplava drugog reda na teritoriji grada Zaječara za 2016. godinu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *