Ekipa ribolovaca iz Svrljiga pobednik 70. Kupa OSR “Timok” u Zaječaru (FOTO)

Organizacija sportskih ribolovaca “Timok” iz Svrljiga ekipni je pobednik jubilarnog 70. Kupa OSR “Timok” Zaječar, održanog danas na Popovoj plaži u disciplini “Lov ribe udicom na plovak”. Član pobedničke ekipe – Slaviša Tošić, prvoplasirani je pojedinac na današnjem takmičenju sa 2.330 grama ulovljene ribe.

Drugoplasirana ekipa je OSR “Rudar” iz Bora, treći su članovi KSR “Trnjane” iz Trnjana, a četvrti domaćini OSR “Timok” 1 Zaječar. Od pojedinaca drugo mesto pripalo je Goranu Stojkoviću (820 gr.) iz OOSR “Nišava” iz Niša, a treće Aleksandru Petroviću (750 gr.) iz OSR “Šaran” iz Brze Palanke. 

Inače, današnje takmičenje okupilo je 48 takmičara, odnosno 16 ekipa iz Niša, Bora, Kladova, Negotina, Paraćina, Čačka, Leskovca, Prokuplja i Zaječara. Prema rečima takmičara, teško je bilo doći do ulova klena ili skobalja jer je Timok brz i plitak s obzirom na to da je brana na Popovoj plaži spuštena zbog čestih kiša koje mogu povećati vodostaj. Važan je sportski duh i druženje, ističu ribolovci među kojima je bilo i članova srpske reprezentacije, ali i dugogodišnjih zaljubljenika u reku i pecanje.

Svi učesnici su današnjim okupljanjem u Zaječaru uveličali i jubilej Organizacije sportskih ribolovaca “Timok” koja je sa 70 godina rada među najstarijim klubovima u Srbiji.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *