U samo 10-ak dana presečen treći pokušaj krijumčarenja migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru presekli su još jedan krijumčarski kanal na putu Zaječar – Negotin.

Policijska patrola uočila je kombi vozilo „ford-tranzit“ i izdala mu naređenje da stane, ali se vozač oglušio i nastavio dalje. Nakon što je kombi zaustavljen, putnici su pokušali da pobegnu ali je policija uspela da ih uhvati. Radi se o 24 iregularna migranta, državljana Sirije, Iraka i Šri Lanke i vozaču kombija A. R. (1972) iz Bora, koji se tereti da je prevozio migrante.

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, njemu je određena mera zadržavanja do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, navodi se u saopštenju PU Zaječar.

U poslednjih 10 dana ovo je treći pokušaj krijumčarenja migranata na putu Zaječar – Negotin, koji je osujetila policija. U prethodna dva puta uhvaćeno je ukupno 20 migranata, a vozači su takođe bili iz Bora.

Pripadnici PU Zaječar su početkom aprila priveli petoricu Beograđana i šestoricu Zaječaraca, koji su pokušali da prokrijumčare ka Beogradu ukupno 60-ak migranata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *