Uspešne humanitarne akcije i koncerti u Zaječaru

Humanitarna žurka “Dobra stara vremena“ u organizaciji Regionalne privredne komore Zaječar uz pomoć fondacije Iskorak – uspešno je realizovana uoči vaskršnjih praznika, ali i još nekoliko humanitarnih koncerata.

Žurka u Omladinskom centru organizovana je za pomoć Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak”. Do sada je sakupljeno oko 70.000 dinara od prodatih karata za žurku i od donacija uplaćenih na žiro račun “Oblutka”, što će im omogućiti da krajem maja ili početkom juna realizuju jednodnevni izlet do Jagodine ili Sokobanje. 

Regionalna privredna komora Zaječar će i u narednom periodu nastaviti da pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a poziva i druge društveno odgovorne firme da se uključe u humanitarne akcije.

Inače, uoči praznika u Zaječaru je organizovano još nekoliko humanitarnih akcija. Na rok koncertu u zaječarskom pozorištu za finansiranje razvoja dodatne podrške deci sa smetnjama u razvoju, od ulaznica je prikupljeno 14.600 dinara. 

Sa prvog OUTHIDE festivala u Zaječaru, prema rečima organizatora, još se svode računi, ali je izvesno da će prihod od oko 300.000 dinara biti uplaćen za lečenje Nemanje Ivanovića iz Velike Plane, koji boluje od retkog oblika sarkoma.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *