Hoće li biti glasanja o poverenju gradonačelniku Zaječara?

Odbornička grupa “Zajedno za Zaječar” Ivan Joković, oglasila se danas saopštenjem u kome navodi da sednica Skupštine grada, čije sazivanje je kao predlagač inicirala grupa od 22 odbornika za smenu aktuelnog gradonačelnika Velimira Ognjenovića, mora da bude zakazana po zakonu i poslovniku Skupštine grada u roku od 7 dana, tako da se održi u roku od 15 dana od prijema zahteva.

Pojedinačno povlačenje zahteva dela odbornika, nema za posledicu potpuno povlačenje zahteva, naglašavaju u saopštenju i očekuju od gospodina Zankova da u skladu sa zakonom i poslovnikom zakaže sednicu u roku od 7 dana od prijema zahteva.

Ukoliko sednica ne bude zakazana od strane predsednika Skupštine grada, zakazaće je predlagač, grupa odbornika koja je podnela zahtev, a sve u skladu sa zakonom i poslovnikom Skupštine grada Zaječara, navode odbornici grupe “Zajedno za Zaječar” – Ivan Joković.

Inače, juče su pojedini portali objavili saopštenje predsednika Skupštine grada Stefana Zankova u kome se navodi da sednica neće biti zakazana:

„Stigao je zahtev za sazivanje sednice sa tačkom razrešenje gradonačelnika, sa potpisima 22 odbornika, ali je odmah 10 odbornika povuklo predlog što je u skladu sa članom 91, i zahtev za sazivanje postaje bespredmetan. Skupština nema 17 potpisa sa predlogom za sazivanje“, naveo je Zankov.

            

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *