Male olimpijske igre u Zaječaru

U Sportsko-poslovnom centru “Timok” u Zaječaru u utorak, 26. aprila u 10 sati biće održane Male olimpijske igre i zagrevanje pred treće po redu Sportske igre mladih u Srbiji. Sportske igre mladih podržali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i tehnički partner ove manifestacije.

Pored igara na poligonu koje se održavaju u okviru “Turneje radosti” Malih olimpijskih igara, deca će se takmičiti u tri sporta – malom fudbalu, atletici i igri “između dve vatre”. Takmičenja u ovim sportovima su revijalnog karaktera. Deca koja žele da se takmiče mogu da dođu u Sportsko-poslovni centar “Timok” i da se prijave na licu mesta, u pratnji osobe starije od 18 godina.
 
Sportske igre mladih najveći su projekat Balkana namenjen deci i omladini, i već 20 godina se održavaju pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“. Do sada je na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji učestvovalo više od milion dece različitog uzrasta, koja su kroz druženje i sport promovisali zdrav način života i odrastanja kroz razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fej-plej.

Svečano otvaranje trećih po redu Sportskih igara mladih u Srbiji biće 14. maja u Vranju.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *