Nacionalni konkurs za zelene poslovne ideje predstavljen u Zaječaru

Četvrtu godinu za redom Trag fondacija, zajedno sa partnerima Fondacijom Rokfeler (RBF) i Erste Bankom organizuju Nacionalni forum za zelene ideje, koji je prezentovan u Omladinskom centru u Zaječaru, nakon predstavljanja u Beogradu i Šapcu. Konkurs je pokrenut sa idejom da prepozna i pruži podršku inovativnim projektima zasnovanim na principima održivog razvoja koji mogu da ostvare značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremenu zaštitu životne sredine. Pojedinci, udruženja i mala preduzeća, kao i preduzetnici mogu se prijaviti na konkurs koji će trajati do 2. maja, a tri ideje sa najvećim potencijalom za unapređenje kvaliteta života društvene zajednice, biće nagrađene sa po 5.000 dolara. Dodatna podrška u vidu konsultacija i mentorstva ima za cilj da omogući da ove ideje postanu konkurentne na tržištu, kao i da budu održive na duži vremenski period.

Pobednici konkursa biće u prilici da svoje projekte predstave na regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje Fonda braće Rokfeler (RBF) koji će biti održan u Srbiji u julu 2016. godine, a najbolji će dobiti dodatnih 10.000 dolara.

Podnosioci projektnih ideja se na konkurs mogu prijaviti putem Prijavnog formulara, koji se može preuzeti na sajtu www.tragfondacija.org. Popunjen prijavni formular neophodno je poslati do 2. maja 2016. godine do 17 časova, elektronskim putem na adresu: zeleneideje@tragfondacija.org.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *