“Bluz osmeh” već dve decenije na sceni zaječarskog teatra

Predstava “Bluz osmeh” premijerno je odigrana 4. aprila 1996. godine u Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović”. Večerašnjim izvođenjem obeležava se dvadeset godina igranja ovog komada. Na sceni će od 20 časova nastupiti Dragana Jovanović, Milutin Vešković, Vlada Milošević i Marta Jovanović. Režiju i tekst potpisuje Miroljub Nedović.

Na konferenciji za novinare održanoj povodom ovog jubileja čulo se da glumci sa osmehom ulaze u treću deceniju igranja jedne od najdugovečnijih predstava zaječarskog teatra. Glumica Dragana Jovanović je istakla da je u svojoj karijeri najponosnija baš na “Bluz osmeh” i dodala da je ova predstava prijemčiva publici jer je to jedna potpuno obična priča u kojoj ljudi prepoznaju svoje živote.

Milutin Vešković je, kaže, u cugu pročitao tekst ove melodrame, odneo kod tadašnjeg direktora pozorišta koji je odmah dao zeleno svetlo da počnu pripreme za igranje ovog komada.

Vlada Milošević je 14 godina deo ansambla i kaže da je gledao predstavu sa pokojnim ocem i ne sanjajući da će za nekoliko godina i on zaigrati u njoj.

Danas je deo ekipe i mlada Marta Jovanović koja glumi u predstavi nekoliko godina, a pre nje se smenilo 5 devojčica jer su ulogu prerasle.

Tokom proteklih mesec dana, prema rečima direktora pororišta, Davora Marušića obnovljeno je 15-ak dečjih i večernjih predstava koje su bile na repertoaru a na jesen publiku očekuje nova predstava koja se priprema za festival “Dani Zorana Radmilovića”.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *