Večeras koncert Dušana Đorđevića na harmonici

U Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, večeras u 19 sati, celovečernji koncert na harmonici prirediće Dušan Đorđević, bivši učenik ove škole, sada student na master studijama Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, u klasi profesora Predraga Kostovića.

Učestvovao je na mnogobrojnim festivalima i takmičenjima medju kojima se izdvajaju: Akordeon art (Sarajevo) 2010- Prva nagrada; Zvezdane staze (Kragujevac) 2009- Prva nagrada; Dani harmonike (Smederevo) 2007,2009- Prva nagrada; Meh Fest (Beograd) 2015 – Prva nagrada. Sa kamernim sastavom bio je laureat na takmičenju “Donne in musica” (Kragujevac) 2014.

Kao solista nastupao je u mnogim gradovima u Srbiji i u inostranstvu, medju kojima se izdvaja solo nastup u Lincu (Austrija) i nastup sa kamernim sastavom u srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Program zaječarskog koncerta:

Maki Ishii – Tango-prism
J.S.Bach – Preludijum i fuda cis mol II sveska
P. Londonov – Skerco-tokata
A. Nordheim – Flashing
D. Skarlati – Sonata A dur
S. Mossenmark – Šumski duh
P.I. Tchaikovsky – Dumka
P. Makkonen – Tango-t

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *