RPK Zaječar organizuje Humanitarnu žurku i Uskršnji bazar

Regionalna privredna komora Zaječar, u saradnji sa drugim partnerima, organizuje sledeće sedmice “Uskršnji bazar” i humanitarnu žurku “Stara dobra vremena”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

“Humanitarnu žurku “Stara dobra vremena” organizujemo u saradnji sa Fondacijom Iskorak 30. aprila u 21 sat u Omladinskom centru, a sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namenjena su Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Oblutak”, rekao je predsednik RPK Dejan Tošić. On je naglasio i da će ulaznice za žurku, po ceni od 200 dinara, osim u Omladinskom centru, moći da se kupe i na Uskršnjem bazaru, ali da će komora apelovati i na privrednike da donacijom na žiro račun “Oblutka” pomognu njihove korisnike.

Broj žiro računa Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak” je 840-2573761-45, svrha uplate – humanitarna akcija “Dobra stara vremena” Ana Petković, direktorka “Oblutka” zahvalila je komori i svima koji podržavaju ovu manifestaciju, na dobroj volji da pomognu ovoj ustanovi.

“Korisnicima “Oblutka” je svaka pomoć dobrodošla, a zavisno od prikupljenog novca, pokušaćemo da realizujemo jednodnevni izlet za sve korisnike.”

U ime Fondacije “Iskorak”, Dejan Perić pozvao je sve druge ustanove i organizacije da se poput Regionalne privredne komore uključe u humanitarnu misiju, a da će “Iskorak” uvek podržati takve akcije.

Ono što će prethoditi ovoj humanitarnoj žurki je “USKRŠNJI BAZAR”, rekao je Dejan Tošić novinarima i pozvao sve Zaječarce da posete ovu prvu manifestaciju na Trgu oslobođenja od 26-28. aprila.

Očekuje se 50-ak izlagača iz Timočke krajine, Vojvodine, Niša, Pirota… koji će izložiti tradicionalne proizvode i rukotvorine. Posebno mesto na bazaru imaće i najmlađi koji uoči uskršnjih praznika prodaju ručno farbana jaja.

Ovu manifestaciju RPK organizuje u saradnji sa CEKIT-om.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *