KORUPCIJA U GU ZAJEČAR

U finišu predizborne kampanje, Zaječarce je proteklog vikenda zabavljao tajni snimak sa You tuba, u kome je glavni akter gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović. Sam audio snimak ne predstavlja dokaz i moguće su manipulacije, ali s druge strane potpuno je jasno da je na snimku gradonačelnik Velimir Ognjenović koji u razgovoru sa predstavnikom stranog investitora traži novac kako bi im omogućio povlašćene uslove prilikom kupovine zemljišta za izgradnju fabrike…

Istog dana oglasio se i gradonačelnik na lokalnom portalu i rekao da je snimak „namontiran“. A prvog radnog dana, saopštenjem se obratio Zaječarcima i predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov, koji zahteva da istražni organi hitno utvrdе autеntičnost audio snimka, kao i svеobuhvatno objašnjеnjе gradonačеlnika Zajеčara o pomеnutom slučaju.

Autentičan ili ne za gradonačelnika iz ove afere proizilazi samo moralna odgovornost, jer se sama koruptivna radnja nije dogodila već je ostala na nameri. S druge strane, korupcija i kriminal u zaječarskoj Gradskoj upravi su toliko očigledni da nisu potrebni ovakvi tajni snimci. O tome su ovih meseci govorili i gradski funkcioneri licitirajući o stotinama miliona dinara, koji su „nestali“ iz gradskog budžeta. O tome govori i nedavna odluka odbornika gradske Skupštine da ne smene člana Gradskog veća Dušana Firovića zbog sukoba interesa, čime je na „demokratski“ način podržana korupcija. O tome govore na desetine ugovora sa medijskim kućama, pljačka ekološkog fonda, bankrot mnogobrojnih javnih preduzeća, kolaps škola…..

Zbog svega toga će Za medija, odmah nakon izbora, započeti sa objavljivanjem serijala istraživanja o korupciji i kriminalu u Gradskoj upravi Zaječar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *