“Skener 2” u Kladovu: Dvoje uhapšeno zbog štete u budžetu Srbije od oko 118 i po miliona dinara

U današnjoj akciji MUP-a Srbije “Skener 2”, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, uhapsili su i zadržali G. B. H. (1964), odgovorno lice Službe za katastar nepokretnosti u Kladovu i M. M. (1980), zaposlenu na poslovima održavanje predmeta, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Sumnja se da su oni tokom 2007. godine u nameri pribavljanja koristi za pravna lica “RHEIN-DONAU YARD” A.D. iz Kladova i “DUTCH SHIPPARTS B.V.” iz Holandije, po prethodnom dogovoru, najpre bez pravnog osnova donele rešenje, kojim se bez pravnog osnova dozvoljava promena kulture i klase zemljišta na katastarskoj parceli, kao i da su zatim prekoračenjem granica svojih ovlašćenja ovu parcelu otuđile tako što su u predmetno rešenje unele podatke neistinite sadržine da su “RHEIN-DONAU YARD” A.D. i “DUTCH SHIPPARTS B.V.” u određenim delovima poseda bili dotadašnji vlasnici parcele, iako su ova pravna lica do tada bili korisnici zemljišta u delovima. 

Osumnjičeni se terete da su na ovaj način pribavile korist privrednim subjektima “RHEIN-DONAU YARD” A.D. u iznosu od 77.574.380,00 dinara. i “DUTCH SHIPPARTS B.V.” u iznosu od 40.980.841,25 dinara i oštetili budžet Republike Srbije za iznos od ukupno 118.555.226,25 dinara, navodi se u saopštenju PU Bor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *