Zaječarski osnovci nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima u šahu

Proteklog vikenda u osnovnoj školi “Desanka Maksimović” održano je okružno takmičenje za osnovce u šahu na kome se nadmetalo oko 40 đaka. Na republičko takmičenje plasirala su se, u pojedinačnoj konkurenciji 22 učenika. Takmičenje dalje nastavlja i ženska ekipa škole “Desanka Maksimović”, među dečacima najbolji rezultat imao je tim “Ljubice Radosavljević Nade”.

Prvo mesto u kategoriji 1. i 2. razreda na okružnom takmičenju osvojila je Lana Voštinić iz Knjaževca, među devojčicama 3. i 4. razreda najbolja je bila Anđela Mihailović iz Zaječara (OŠ „Đura Jakšić“). Jovana Prvulović (OŠ “Desanaka Maksimović”) bila je najuspešnija među petacima i šestacima, u kategoriji 7. i 8. razreda istakla se Slađana Kostić (OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”).

Najbolji rezultat među dečacima 1. i 2. razreda zabeležio je Velimir Vančević (OŠ “Desanka Maksimović), Mihajlo Stanojlović (OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”) najuspešniji u kategoriji 3. i 4. razreda. Vladimir Pavlović (OŠ “Ljuba Nešić”) je ostvario najbolji plasman za učenike 5. i 6. i Đorđe Milenović je pobedio u konkurenciji đaka 7. i 8. razreda.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *