Dečji pisac Robert Takarič gost biblioteke u Kladovu

Gost Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo je dečji pisac Robert Takarič. Druženje sa najmlađim korisnicima kladovske biblioteke zakazano je za petak, 8. april od 10 do 14 sati.

Robert Takarič je profesor i pedagog drame, dramski pisac i pisac za decu iz Sente i vodi prestižni Dramski studio Kulturnog centra iz Zrenjanina koji je u proteklih nekoliko godina dobio više od četrdeset priznanja u zemlji i inostranstvu.

Književnik mlađe generacije, Takarič je autor popularnih knjiga namenjenih deci od predškolskog uzrasta do tinejdžera. Jedan je od najčitanijih i najnagrađivanijih dečijih pisaca u Srbiji i šire.

Za najtiražnijeg dečjeg pisca proglašen je 2007. godine zbog veoma uspele knjige “Devojčice su jači pol”.

Dobitnik je prestižnih nagrada kao što je “Mali princ”, za najbolji dečji roman na prostoru bivše Jugoslavije 2010. godine pod nazivom “Menjam pubertet za bilo šta! Povoljno!”.

Za knjigu “Traži se pametni detektiv za otkrivanje istorije” dobio je nagradu “Neven” 2014. godine, za najbolju knjigu iz popularne nauke za decu.

Deca, starijeg osnovnoškolskog uzrasta, dodeli su mu 2011. jedinstvenu nagrade dečije kritike i zlatno “Dositejevo pero” za knjigu “Šest i po najgorih muvanja od postanka sveta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *