Forum žena SNS predao inicijativu ZC Zaječar

Po broju obolelih žena od karcinoma grlića materice Zaječar zauzima drugo mesto u Srbiji. Najbolja prevencija jeste zdravstvena edukacija i redovni ginekološki pregledi.

Zbog toga su članice Foruma žena Srpske napredne stranke Zaječar predale direktoru Zdravstvenog centra Zaječar dr Stanislavu Tadiću i načelniku ginekološkog odeljenja dr Zoranu Rošku, inicijativu da ova zdravstvena ustanova ponovo organizuje sistematske ginekološke preglede žena.

„Žene iz grada i zaječarskih sela, koje dolaze u Srpsku naprednu stranku i sa kojima se susrećemo, mišljenja su da bi organizovani sistematski ginekološki pregledi, kakve je do pre nekoliko godina sprovodio Zdravstveni centar, olakašali ženama dolazak kod lekara. Na taj način bolest bi bila predupređena ili otkrivena u najranijoj fazi, kada je izlečenje moguće“, rekla je Milena Trajković, koordinatorka Foruma žena.

Dr Stanislav Tadić, direktor Zdravstvenog centra Zaječar, kaže da pozdravlja svaku inicijativu koja doprinosi boljoj zdravstvenoj zaštiti žena. 

„Razmotrićemo naše mogućnosti i u skladu sa njima se organizovati, kako bismo ženama izašli u susret“, naglasio je dr Tadić.

U Forumu žena Srpske napredne stranke Zaječar ističu da osim tribina u gradu i zaječarskim selima, pripremaju i nove inicijative koje će poboljšati kvalitet života sugrađanki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *