UNS podržava štrajk upozorenja zaposlenih u Timočkoj televiziji i radiju

Osamnaest od 28 zaposlenih u Timočkoj televiziji i radiju (TV Best) počelo je danas u 12 sati jednosatni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada. Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra opravdanim i podržava štrajk zaposlenih u Timočkoj televiziji i traži od vlasnika da zaposlenima isplati zaostale zarade. Kako je UNS-u rekao novinar Timočke televizije Nikola Pavlović, zaposlenima nisu isplaćene zarade za 4 i po meseca.

„Poslednju platu, za prvi deo novembra, dobili smo 31. decembra. Duguju nam 4 i po zarade, ostali smo bez dinara“, kaže Pavlović.

On ističe da su zaposleni još u petak, 1. aprila, obavestili direktora Timočke televizije Gorana Stankova da će, ukoliko im do danas u 12 sati ne budu isplaćene bar zaostale zarade za 2015. godinu, stupiti u štrajk upozorenja, ali da im direktor nije odgovorio.

„Od petka do danas niko nam se nije javio. Stankov je dobio upozorenje, ali se o njega oglušio. Zato smo prinuđeni da, u skladu sa zakonom, prekinemo program na sat vremena“, rekao je Pavlović.

Podsećamo, Timočku televiziju u februaru 2010. godine kupio je estradni menadžer Saša Mirković, vlasnik firme Beoton R. Ova firma kupila je u septembru prošle godine i dnevni list „Sport“, čiji su zaposleni takođe zbog kašnjenja u isplatama zarada javno protestovali. 

Odnedavno je u prostorijama „Borbe“, gde se nalazi i redakcija „Moje TV“ čiji je Mirković takođe vlasnik, sedište novih dnevnih novina „Srpski telegraf“, navodi se u tekstu podrške Udruženja novinara Srbije, koji je objavljen na njihovm sajtu.

http://www.uns.org.rs/desk/UNS-news/38392/strajk-upozorenja-zaposlenih-u…


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *