Tehnički fakultet u Boru obeležava Dan studenata

Dan studenata, 4. april u sklopu beogradskog univerziteta proslavlja i Tehnički fakultet u Boru. Od 12 časova ovaj fakultet će ugostiti maturante, buduće studente u okviru Dana otvorenih vrata i predstaviti im svoje obrazovne profile.

Od 14 časova sledi povorka kroz centar grada-potraga mladih rudara za bruc-majorom. On je student sa više godine studija koji se krije od brucoša a oni ga traže po gradskim kafanama. Ovo je jedna od tradicionalnih ceremonija, kojima brucoši na simboličan način postaju deo rudarske profesije.

Popodnevni časovi su rezervisani za otvaranje izložbe o istorijskom razvoju manifestacije “Skok preko kože” i razvoju rudnika u Srbiji. U holu bioskopa Zvezda izložba će moći da se razgleda od 18 časova.

Predstava XIV Skok preko kože održaće se od 19 časova u bioskopu Zvezda. Režiju potpisuje Miodrag Kokelić a u predstavi učestvuju studenti i profesori borskog fakulteta, kao i kamerni hor “Lavirint” iz Zaječara.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *