Ministar omladine u sredu dodeljuje inicijalna sredstva za pokretanje kreativnih preduzeća u okviru projekta POMAK 2.0.

Timočki Omladinski Centar – TOC u sredu, 30. marta od 15 časova u Beogradu organizuje Donatorsku konferenciju u okviru projekta POMAK 2.0. Konferencija će se održati u Hotelu „88 rooms“. Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić će ovom prilikom, nakon prezentacija 6 novih kreativnih i socijalnih preduzeća, uručiti inicijalna sredstva za njihovo pokretanje.

Donatorska konferencija, završna je aktivnost projekta POMAK 2.0. koji Timočki omladinski centar realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Cilj ovog  projekta je transformacija organizacija civilnog društva (OCD), iz cele Srbije, u efikasne, efektivne i samoodržive organizacije, koje će kroz kreativno preduzetništvo na direktan način doprinositi lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljivosti mladih.

Model transformacije OCD u kreativna preduzeća je inovativan i doprinosi efikasnom i delotvornom korišćenju i očuvanju resursa. Takođe, ovaj model odgovara na društvene potrebe i stavlja ljude/korisnike u centar, unapređuje svakodnevni život građana i doprinosi saradnji i izgradnji partnerstva između različitih sektora. Model trensformacije ima ulogu da umanjuje ili eliminiše nejednakosti u društvu, te osnažuje i uključuje građane kao partnere i učesnike u kreiranje rešenja.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *