Usvojen Nacrt odluke o javnom okupljanju na teritoriji Zaječara

Članovi Gradskog veća Zaječara usvojili su Nacrt odluke o javnom okupljanju na teritoriji grada Zaječara, urađene u skladu sa novim Zakonom o javnim okupljanjima koji je stupio na snagu početkom februara, a lokalnim skupštinama ostavljen je rok do 5. aprila da svoja akta prilagode novim zakonskim rešenjima.

Kako se čulo na sednici, nova odluka je najliberalnije rešenje do sada, kao jedno od demokratskih tekovina društva. Odlukom je precizirano da javna okupljanja nisu dozvoljena oko: predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, zdravstevnih i objekata javnog zdravlja, objekata Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova, u zoni zaštite izvora i objekata vodosnabdevanja, kao i na mestima koja su zatvorena za javnost. Kada Odluka o javnim okupljanjima na teritoriji grada Zaječara dobije saglasnost odbornika gradske skupštine prestaće da važe sve prethodne odluke koje su regulisale tu oblast.

Većnici su usvojili finansijski i izveštaj o radu u prošloj godini, kao i finansijski i plan aktivnosti u 2016. godini Centra za kulturu i turizam i Zdravstvene ustanove Apoteka „Zaječar“. Na sednici su utvrđena rešenja o razrešenju dosadašnjih i imenovanju novih članova upravnih i nadzornih odbora više ustanova i fondacija. Formiran je novi Savet za mlade i izmenjen sastav Saveta za bezbednost grada.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *