Zaječarski prosvetari sutra obustavljaju nastavu i protestuju ispred Gradske uprave

Uoči najavljenog štrajka prosvetnih radnika u Zaječaru, zbog katastrofalnog stanja i dugovanja škola od oko 190 miliona dinara, a u pojedinim školama se popisuje imovina, Gradski odbor Unije sindikata Zaječar danas se ponovo obratio javnosti:

“Gradski odbor Unije sindikata u Zaječaru i pored velikih pritisaka koji se vrši na zaposlene prosvetne radnike da odustanu od svojih zahteva, ostaje pri donetoj odluci da 29. marta održi protestni skup od 12 do 13,30 ispred Gradske uprave u Zaječaru.

Pojedinim direktorima koji vrše opstrukciju i 29. marta godine u 13,30 zakazuju sednice Nastavničkog veća ili druge aktivnosti u školama poručujemo da se dobro zapitaju na čijoj su strani da li na strani zaposlenih, učenika i roditelja ili na strani nezakonitog rada gradske vlasti” – navodi se u obraćanju sindikata javnosti.

Gradski odbor sindikata Unije Zaječar poziva sve roditelje da 29. marta u 12 sati dođu ispred Gradske uprave u Zaječaru i daju podršku prosvetnim radnicima, koji se bore za normalno funkcionisanje i rad škola.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *