Dobitnik NIN-ove nagrade Dragan Velikić u Kladovu, Negotinu i Boru

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo svojoj književnoj publici predstavlja dobitnika NIN-ove nagrade za 2015. godinu, pisca Dragana Velikića. Druženje je zakazano za utorak, 22. marta, sa početkom u 19 sati u galeriji biblioteke. Povod je nagrađeni roman “Islednik” u izdanju izdavačke kuće “Laguna”.

Roman „Islednik“ je po mišljenju mnogih kritičara Velikićev najbolji roman do sada. Ova knjiga sadrži ono po čemu je Velikić prepoznatljiv: savršen osećaj za detalj, jezičku preciznost, briljantno izbrušen stil.

Velikić se svrstao u malobrojne pisce koji su dva puta nagrađeni ovom najvažnijom književnom nagradom u našoj zemlji. Osim Ninovom nagradom, roman „Islednik“ nagrađen je i Vitalovom nagradom i nagradom „Kočićevo pero“ za 2015. godinu.

Dragan Velikić je osvojio Ninovu nagradu za „Ruski prozor“ 2007. godine.

Književnu turneju Dragana Velikića po istočnoj Srbiji inicirala je i organizovala Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo, a prihvatili su izdavač D.Velikića „Laguna“ i biblioteke u Požarevcu (21.03.), Negotinu (23.03.) i Boru (24.03.)

 
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *