Zaječar se pridružuje akciji “Sat za našu planetu”

Grad Zaječar je i ove godine učesnik akcije „Sat za našu planetu“, koju Svetski fond za zaštitu životne sredine ovoga puta organizuje pod sloganom „Isključi svetlo da bolje vidiš“.
 

Na Trgu oslobođenja, koji će simbolično biti sat vremena u mraku, u subotu 19. marta, biće izveden program koji su zajedno osmislili Gradska uprava, Timočki omladinski centar, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola, OŠ „Desanka Maksimović“, OŠ „Ljuba Nešić“ i OŠ „Ljubica Radosavljević – Nada“.

Kako je planirano, srednjoškolci će se predstaviti mjuziklom „Retro-vizor“ i izložbom crteža o zaštiti životne sredine, dok će osnovci izvesti nekoliko muzičkih kompozicija. Rasveta na gradskom trgu biće isključena u 20,30, a program će početi 15 minuta ranije.

Akciju „Sat za našu planetu“ Svetski fond za zaštitu prirode organizuje deseti put u svetu, a osmi put u Srbiji.

Od nastanka 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz preko 7000 gradova iz 172 zemlje sveta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *