Plate budžetskih korisnika u Zaječaru kasne od tri do pet meseci

Zbog velikog zaduženja Grada Zaječara, koja iznose oko milijardu 750 hiljada dinara, plate koje se isplaćuju radnicima javnih preduzeća iz gradskog budžeta kasne po nekoliko meseci. Tako su poslednje zarade zaposlenih u ovim ustanovama, isplaćene pre tri nedelje, stigle do novembarske plate, dok su radnici Gradske uprave u prednosti od jednog meseca i očekuju isplatu decembarske zarade.  

Izuzetak su radnici Sportsko poslovnog centra “Timok”. Oni su poslednji put dobili isplatu prvog dela avgustovske zarade.

Postavlja se pitanje da li će se ove zakasnele plate radnicima ikada nadoknaditi, odnosno da li će tokom tekuće godine Grad Zaječar uspeti da ubrzano isplati lični dohodak svim zaposlenima i tako sustigne redovnu mesečnu isplatu?!    

Predsednik Skupštine grada Zaječara, Stefan Zankov je na konferenciji održanoj početkom marta istakao da je grad u vrlo teškoj i složenoj situaciji, da bez pomoći republike neće moći sam da reši nagomilane finansijske probleme, da neće moći da se razvija, ali ni da ispunjava redovne obaveze prema korisnicima budžeta.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *