Predsednik Skupštine grada Stefan Zankov o blokadi škola

Povodom blokade zaječarskih škola i protesta prosvetnih radnika, saopštenjem za javnost obratio se predsednik Skupštine grada Stefan Zankov. U saopštenju se navodi: Prosvetni radnici su u pravu. Njihovi zahtevi su potpuno opravdani. Grad Zaječar je u jako teškoj finansijskoj situaciji i u ovom trenutku nije u stanju da plaća sve ono što ima kao obavezu, što naravno ne može da bude opravdanje. Dakle, veoma je važno da naglasim da Grad Zaječar „ne može“, a ne da neko iz vlasti „ne želi“. Sada u budžetu ne postoji taj novac, kao u periodu od više godina unazad, kada je novca bilo, ali je neodgovorno trošen. Od obaveza niko ne beži i mi ćemo kao Grad, uz neophodnu pomoć Republike, učiniti sve da se problemi što pre reše.

Uz podršku koju u svakoj prilici pružamo prosvetnim radnicima poručujem im da ubuduće ne čekaju, već da odmah reaguju kada prva škola bude prvog dana u blokadi i bore se za bolje uslove funkcionisanja škola.

Zbog teških trenutaka kroz koje prolaze zaječarske škole, molim sve za razumevanje i odgovorno ponašanje koje su pokazali i u prethodnom periodu, prvenstveno zbog učenika, navodi u saopštenju za javnost predsednik Skupštine grada Stefan Zankov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *