Grad nastoji da reši problem blokade zaječarskih škola

U razgovorima sa Vladom Srbije i Ministarstvom finanasija već duže vreme nastojimo da prevaziđemo problem blokade zaječarskih škola i verujem da ćemo uskoro pronaći adekvatno rešenje i odblokirati škole, izjavio je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović nakon susreta gradskih zvaničnika sa direktorima osnovnih i srednjih škola i posle protesta prosvetara.

Gradonačelnik kaže da potpuno razume nezadovoljstvo prosvetnih radnika, ali podseća i da su prve blokade računa škola počele još pre skoro deset godina i da su se dugovi godinama gomilali, pa je teško sve rešiti odjednom.

Uprkos teškoj situaciji, školska godina je počela na vreme, obezbeđeni su dnevnici, kancelarijski materijal i sredstva za higijenu; u nekim obrazovnim ustanovama okrečene su učionice; tri škole su rekonstruisane; najbolji đaci nagrađeni desetodnevnim letovanjema, a deca o trošku grada odlaze na takmičenja.

Gradonačelnik Ognjenović očekuje da će nakon pomoći države grad imati dovoljno novca za isplatu zaostalih zarada korisnicima budžeta, izmirenje dugovanja prema dobavljačima i ispunjenje svojih obaveza prema školama i prosvetnim radnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *