Ponovo štrajk prosvetara u Zaječaru (VIDEO)

Rok koji je Gradska uprava Zaječar dobila da reši probleme škola kojima su blokirani računi je dva dana, ako ovaj termin bude probijen prosvetni radnici koji su danas štrajkovali radikalizovaće štrajk tj. postoji mogućnost obustave rada u zaječarskim školama, poručuje ispred Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Goran Manojlović.

Unija prosvetnih radnika drugi put je organizovala u Zaječaru štrajk prosvetnih radnika. Prvi put je novembra prošle godine bila protestna šetnja od srednjoškolskog centra do zgrade Gradske uprave Zaječar, gde su predstavnici sindikata predali svoje zahteve, jedan od najbitnijih za sve škole je bio da se odblokiraju računi.

U današnjem štrajku je učestvovalo 13 škola koje su članice Unije prosvetnih radnika Srbije. Dugovanja svih škola iznose 192 miliona dinara, od toga 40 miliona dinara čini blokadu.

Počeo je i popis, pre svega tehničkih uređaja (kompjutera i kopir aparata) u nekoliko zaječarskih škola jer firme kojima se novac duguje pokušavaju da namire novac preko sudskih izvršitelja.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *