Revija francuskog filma u Kladovu

Od 14. do 17. marta Biblioteka Centar za kulturu  Kladovo prikazuje publici novu filmsku reviju pod naslovom « Ljudskost » (Humain!) u okviru koje će biti prikazana četiri ostvarenja savremene francuske kinematografije. Početak svake od projekcije u okviru ovogodišnjeg Francuskog filmskog karavana je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

U martu, kao mesecu Frankofonije, organizuje se niz programa posvećenih umetnosti i jeziku, jačanju kulturnih obrazovnih veza, razvoju tržišnih mogućnosti, razmeni mišljenja zahvaljujući usavršavanju i znanju francuskog jezika. Ove godine Srbija obeležava deset godina članstva u svojstvu posmatrača u Međunarodnoj organizaciji Frankofnije, čije zemlje članice sarađuju na polju kulture, nauke, ekonomije, pravde i mira.

Biblioteka « Centar za kulturu » Kladovo nastavlja saradnju sa Francuskim institutom u Srbiji koji kroz martovske programe podseća na vrednosti Frankofonije: promovisanje kulturne i jezičke raznolikosti, zalaganje za ljudska i društvena prava, održivi razvoj i ekonomska i društvena inovacija.

 https://www.facebook.com/Francuski-filmski-karavan-246799588837630/?fref=ts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *