Vodotokovi u Timočkoj krajini u poslednja 4 sata porasli za 5 do 10 cm. Za sada nema opasnosti od izlivanja Belog i Crnog Timoka

Prema procenama Štaba za vanredne situacije u Zaječaru, za sada nema opasnosti od izlivanja Crnog i Belog Timoka na teritoriji Zaječara. Štab prati situaciju na terenu i prognozu meteorologa i u pripravnosti je, a prema rečima Milka Todorovića, pomoćnika gradonačelnika Zaječara i člana Štaba, u najgorem slučaju manje probleme mogu da izazovu bujični vodotokovi sa okolnih brda.  Prema merenjima u 22 časa, svi vodotokovi u Timočkoj krajini porasli su za 5 do 10 cm. Prema merenjima od 18 sati, Crni Timok je bio na 125 cm, a redovna odbrana od poplava je na 250 cm. Nivo Belog Timoka je tada bio 30 cm, a redovna odbrana od poplava proglašava se na 140 cm.

Kiša koja je u Zaječaru padala od 14 sati, prestala je da pada između 19 i 20 sati. Naredno merenje vodostaja je u 6 časova.

Kako javlja RTS, zbog poplava je proglašena vanredna situacija na teritorijama 11 opština u Srbiji (Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Raška, Novi Pazar i Ljig). Stariji muškarac preminuo kada je pao sa mosta kod Đakovice prilikom pokušaja prelaska nabujalog potoka. Vojska pomaže lokalnim samoupravama i pripadnicima Sektora za vanredne situacije, a za sutra u 08.00 časova zakazana je sednica Vlade Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *