Nema opasnosti od izlivanja Belog i Crnog Timoka

Prema procenama Štaba za vanredne situacije u Zaječaru, za sada nema opasnosti od izlivanja Crnog i Belog Timoka na teritoriji Zaječara. Štab prati situaciju na terenu i prognozu meteorologa i u pripravnosti je, a prema rečima Milka Todorovića, pomoćnika gradonačelnika Zaječara i člana Štaba, u najgorem slučaju manje probleme mogu da izazovu bujični vodotokovi sa okolnih brda.

Štab za vanredne situacije u Zaječaru prati vodostaj Belog i Crnog Timoka koji su trenutno u blagom opadanju. Prema merenjima od 18 sati, Crni Timok je na 125 cm, a redovna odbrana od poplava je na 250 cm. Nivo Belog Timoka je 30 cm, a redovna odbrana od poplava proglašava se na 140 cm.

Timok stagnira iz pravca Svrljiga, a manji porast od 3 cm zabeležen je iz pravca Boljevca. Na teritoriji Zaječara prestala je da pada kiša, koja je danas počela da pada oko 14 časova.

Naredno merenje vodostaja je u 22 časa.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *