Zaječarsko pozorište deli sudbinu ostalih kulturnih institucija u Srbiji (VIDEO)

Na konferenciji za novinare u Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” vršilac dužnosti upravnika, Davor Marušić pohvalio se uspešnim gostovanjima ansambla sa predstavom “Skupljači perja” u nekoliko gradova Srbije ali su zaječarski glumci naročito lepo primljeni u hrvatskom gradu Virovitici. Postoji želja da se gostovanja nastave i u Timočkoj krajini kako bi što više ljudi videlo ovu predstavu koja je premijerno izvedena na prošlogodišnjem festivalu “Dani Zorana Radmilovića”.

Tokom marta biće reprezirane predstave koje se dugo nisu igrale u zaječarskom teatru gde se inače već uveliko prave planovi o organizaciji 25. Zoranovih dana. Kako je rekao Davor Marušić, akcenat će biti na kvalitetu a ne na kvantitetu, tako da će se verovatno igrati 4, 5 predstava tokom festivalskih dana. Na konferenciji je najavljeno da bi trebalo da bude održan i dečji pozorišni festival u maju.

Juče je u Novom Pazaru održan sastanak Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije sa koga je resornom Ministarstvu upućen zahtev da se omoguće nova zapošljavanja na ona radna mesta koja su upražnjena, pa tako na primer zaječarskom pozorištu fale inspicijent, dekorateri i sufleri. Tešku finansijsku situaciju koja se beleži u mnogim kulturnim institucijama u zemlji deli i zaječarski teatar, dodao je Marušić.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *