Odbornička grupa “Zajedno za Zaječar – Ivan Joković” predlaže rebalans Budžeta i finansijsku konsolidaciju

Odbornička grupa “Zajedno za Zaječar – Ivan Joković” danas je, simbolično u 5 do 12 održala konferenciju za novinare, jer kako kažu, “krajnje je vreme da se nešto preduzme da bi se grad spasio i da ne doživi kolaps”.

Ivan Joković, predsednik ove odborničke grupe, rekao je novinarima da će “ovih dana vladajućoj većini predložiti novi  rebalans Budžeta, kojim će on sa dve milijarde i sto miliona, na koliko je sada projektovan, biti smanjen na milijardu i četristo miliona dinara”. Takođe, ova odbornička grupa će predložiti i hitan plan konsolidacije finansija grada, a ako ova dva predloga ne prođu na Skupštini, od Republike će zatražiti raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zaječaru.

Joković je istakao da su “gotovo sva javna preduzeće u blokadi, da plate kasne i po nekoliko meseci, da je fudbalski klub “Timok” pred gašenjem i da je u blokadi od 14 miliona dinara, a da će uskoro na naplatu stići još 10 miliona“. Sve je, po njegovim rečima, “počelo postavljanjem Ace Lukasa na mesto predsednika kluba i članstvom Saše Mirkovića u upravnom odboru”.

Na Press konferenciji je iznet i podatak da je zatvorena Nacionalna agencija za regionalni razvoj u Zaječaru i da je od početka godine oko 100 Zaječaraca ostalo bez posla, od čega 30 u Fabrici kablova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *