U Zaječaru predstavljen “Priručnik za delovanje Saveta za bezbednost u gradovima i opštinama” (VIDEO)

U Zaječaru je danas predstavljen “Priručnik za delovanje Saveta za bezbednost u gradovima i opštinama” u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i gradom Zaječarom.

Ovo je prva od sedam konferencija na kojima će Priručnik biti predstavljen tokom marta, a današnjem sastanku su prisustvovali gradonačelnici i predsednici opština Zaječarskog, Borskog i Braničevskog okruga, kao i načelnici Policijskih uprava i komandiri Policijskih stanica ova tri okruga.

Na skupu se čulo da je zadatak savremene policije da usko sarađuje sa građanima i lokalnim zajednicama i da se uz podršku gradskih Saveta za bezbednost rešavaju aktuelni problemi. Na taj način se povećava lična i kolektivna bezbednost, a po donošenju Akcionog plana Policije za 2015. godinu u Pripručniku su predstavljene najvažnije smernice od značaja za lokalne zajednice, partnerstvo i preventivan rad policije sa zajednicom.

Priručnik je plod stručne saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova, Misije OEBS u Srbiji i Stalne konferencije gradova i opština.

U Zaječaru inače već 12 godina radi Savet za bezbednost.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *