Sikole i Jasenica 19. marta otvaraju 43. Susrete sela opštine Negotin

U susret tradicionalnoj manifestaciji izvornog narodnog stvaralaštva „Susreti sela“, u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, okupili su se organizatori, pokrovitelji manifestacije i predstavnici prijavljenih mesnih zajednica i kulturno-umetničkih društava zainteresovanih za učešće u ovogodišnjem takmičenju. Za učešće u 43. smotri izvornog narodnog stvaralaštva „Susreti sela“ 2016. godine, prijavilo se 13 mesnih zajednica – Jabukovac, Tamnič, Sikole, Šarkamen, Bukovče, Štubik, Mokranje, Kobišnica, Čubra, Vidrovac, Karbulovo i Rečka, a posle jednogodišnje pauze u takmičenje će se ponovo uključiti i kulturno umetničko društvo iz Jasenice.

Ovogodišnja manifestacija biće otvorena 19. marta u Sikolu, kada će prošlogodišnji pobednik KUD „Čučuk Stana“ ugostiti kulturno umetničko društvo iz Jasenice, a poslednji susret biće održan 23. aprila u Kobišnici gde će članovi kulturno umetničkog društva „Voja Čurić“ dočekati goste iz Karbulova.

Propozicije takmičenja ostale su iste, a Opština Negotin, kao pokrovitelj manifestacije obezbediće po 60.000 dinara za svako kulturno umetničko društvo, za pripremu i organizaciju, dok će Dom kulture obezbediti prevoz učesnika i ozvučenje.

Završna smotra biće održana u maju, u okviru Majskih svečanosti povodom Dana opštine Negotin, kada će će se u revijalnom programu predstaviti najbolje tačke i biti proglašen pobednik 43. „Susreta sela“. Pobedniku manifestacije pripašće i novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara, drugoplasirano kulturno-umetničko društvo biće nagrađeno sa 20.000, a trećeplasirano sa 10.000 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *