Likvidacija Gradskog saobraćajnog preduzeća “Zaječar”

Izmenama odluka o ukidanju Turističke organizacije, Ustanove za kulturu i Ustanove za sport, usvojenim na današnjoj sednici Gradskog veća, a po preporuci Državne revizorske institucije, likvidacioni upravnici ovih ustanova više neće biti u stalnom radnom odnosu i primaće samo mesečnu naknadu za rad od 20 hiljada dinara. Umesto Gordane Miletić novi likvidacioni upravnik Ustanove za sport biće Sanela Rakićević.

Gradsko veće utvrdilo je Nacrt odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Gradskim saobraćajnim preduzećem „Zaječar“.

Izmenama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, po preporuci nadležnog ministarstva i upravnog inspektora, ukupnom broju zaposlenih pridodata su i imenovana i postavljena lica. Grad Zaječar se i na taj način uklapa u maksimalni broj stalno zaposlenih lica.

Članovi Gradskog veća prihvatili su Pravilnik o pružanju usluga u Ustanovi za decu i omladinu ometenu u razvoju „Oblutak“, kao i predlog novog sastava Upravnog i Nadzornog odbora Zadužbine „Nikola Pašić“.

Danas usvojenim izmenama i dopunama, Statut grada Zaječara usaglašava se sa zakonskim propisima u domenu odbrane i zaštite u lokalnoj samoupravi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *