Štrajk upozorenja prosvetara u četvrtak, 25. februara

Škole članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koje se nalaze na teritoriji grada Zaječara (13 škola), u četvrtak 25. februara, stupiće u jednočasovni štrajk upozorenja. Tog dana neće biti održan prvi čas u obe smene. Ostali časovi biće normalno realizovani.

Kako se navodi u saopštenju zaječarskog odbora ovog sindikata prosleđenog medijima, razlog štrajka je nepoštovanje potpisanog Sporazuma o rešavanju spornih pitanja između Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Vlade RS od 24. aprila prošle godine.

Podsećamo, zahtevi Unije sindikata prosvetnih radnika su povećanje koeficijenta zaposlenih u obrazovanju, dva puta u toku ove kalendarske godine (od aprilskog dela 4% i od oktobarskog dela 4%), kao i isplata nagrade utvrđene odredbom članom 2. Sporazuma i odredbom člana 32. Posebnog kolektivnog ugovora u visini od 5.000 dinara.

Ukoliko Vlada RS i resorno ministarstvo ne prihvate predloge, članovi sindikata nastaviće sa protestima, štrajkovima i drugim sindikalnim aktivnostima, kaže se u saopštenju.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *