Veče čvrstog roka u Omladinskom centru u Zaječaru

U subotu, 20. februara, u Omladinskom centru u Zaječaru nastupiće tri benda: Mud Factory (Vranje), Street Core Unity (Niš) i Hate-Tech (Zaječar). Ulaz košta 100 dinara, a početak je u 22 sata.
 
Mud Factory je metal bend osnovan u Vranju krajem 2012. godine. Za kratko vreme bend ostvaruje niz zapazenih nastupa od kojih se izdvajaju drugo mesto na 34. Pozarevackoj Gitarijadi, nastup na Reload festivalu, Balkan Streets festivalu kao i osvojeno prvo mesto na 47. Zajecarskoj Gitarijadi. Krajem juna 2013. godine snimljen je EP pod nazivom “Born For Doom”, u produkciji studija 3×2. Uspeh se nastavlja i 2014. godine pobedom u Kragujevcu na Wacken Metal Battle takmicenju, i nastupom u super finalu istoimenog takmicenja u Zadru. 21. aprila 2015. god. Mud Factory izdaje EP pod nazivom “Project Extinction” za Nocturne media.
 
Bend Streetcore Unity je nastao u januaru 2013. godine kao nusproizvod benda Bitumen. Pet momaka su se skupila, nadajuci se da ce da promene nesto na lokalnoj sceni, i vec tokom leta iste godine napravila ep pod nazivom “Old school”, koji je izdat za Balkanrock records u oktobru 2013. Snimljene su jos 2 pesme u ovom periodu, kao EP “Old school 2”, koji nije nigde izdat. Pocetkom 2014, postava se menja i dalje nastavljaju kao cetvorka. Uz mnostvo svirki i festivala 2014, pocinje se sa radom na novom EP “Lawless” koji bi trebalo da se zavrsi vec u martu 2016, i bice izdat za Balkanrock Records. Gaje svoj poseban hardkor zanr, koji se nigde ne moze klasifikovati. Imaju dva spota za pesmu “Ignorance is bliss” i “Prodane duse” (Obrada benda Totalni Promasaj).
 
Bend Hate Tech osnovan je 2006. godine u Zajecaru i od pocetka svira industrial metal, miks tehno muzike i teskih rifova sa agresivnijim vokalima. Tekstovi su na engleskom, inspirisani drustvenim i socijalnim problemima. Postoji vise demo snimaka pesama u sopstvenoj produkciji od kojih se jedna nasla na izdanju RTS-a Demo Masters 5. 2008. godine, na Zajecarskoj Gitarijadi bend osvaja nagradu publike.K roz bend je proslo vise muzicara dok sadasnja postava radi od marta 2013. godine iz koje su Dusan Ilic i Dusan Vidanovic stalni clanovi od osnivanja benda.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *