Novi muzički festival u Zaječaru

Zaječar će ovog proleća dobiti još jedan muzički festival OUTHIDE. Kao i što samo ime kaže ─ SKLONIŠTE, predstavljaće SKLANJANJE OD SVIH PROBLEMA koji se dešavaju u Zaječaru, kaže jedan od organizatrora festivala Nikola Milenović.

Buntovna omladina je čudo i često se neobjašnjivim snagama pokrene, postane svesna sopstvenih mogućnosti i sa žarke želje pređe na dela. Karijera njihovog slatkog bunta počinje 30. aprila. “Ne, nisu u pitanju ulični protesti niti spaljivanje zastava. U pitanju je jedinstvena manifestacija u srcu Timočke Krajine. U pitanju je OUTHIDE FESTIVAL” kaže Milenović.

Festival će biti održan kod spomenika palim borcima NOR-a, tzv. VEŠALA. “Razloga za odabir baš ove lokacije ima puno, a jedan od njih jeste davni legendarni koncert grupe EKV u Zaječaru” ističe Milenović i dodaje da će sav prikupljen novac biti uložen u ono što omladina odredi, a ne za kupovinu kancelarijskih fotelja.

Od zarade prvog Outhide festivala novac će ići za lečenje Nemanje Ivanovića iz Velike Plane (www.zamanju.rs ), koji boluje od retkog oblika sarkoma. Potrebno je hitno skupiti novac kako bi se lečenje u Nemačkoj nastavilo. Od zarade svakog narednog Outhide festivala novać će se ulagati u izgradnju objekata, parkova, terena, murala, “bleja” kutkova na Kraljevici, ili za određenu humanitarnu pomoć u okviru grada Zaječara.

 “Zaječar će pokazati koliko vrede njegovi građani, svi talenti grada će izaći na videlo. Nećemo otkrivati šta vas sve očekuje. Takođe, biće ujedinjenja i sa drugim opštinama Timočke Krajine (Bor, Negotin, Kladovo, Knjaževac…). Da bi ovo uspelo, moramo svi da funkcionišemo kao jedan. Ako tako bude, kroz 3-4 godine ovo će izrasti u dešavanje na državnom nivou i drastično uticati na gradsko sivilo i životni standard građana.” kažu organizatori i dodaju da su trenutno u procesu traženja sponzora, pa je svaka podrška i pomoć dobrodošla, kao i predlozi saradnje.

Ukoliko biste individualno da podržite ovaj projekat, podelite ga sa svojim prijateljima, proširite vest.

Pridružite se zvaničnom facebook eventu: https://www.facebook.com/events/985339584864986/

Zvanična facebook grupa Outhide festivala : https://www.facebook.com/groups/871327972987943/

U svakom trenutku možete  pomoći lečenju Nemanje slanjem SMS-a 100 na 3030. Hvala, dobri ljudi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *