Dugovi škola rastu. Za sada nema izvesnog rešenja ovog problema (VIDEO)

Od novembra prošle godine kada je u Zaječaru organizovan štrajk prosvetnih radnika koji su tada zahtevali ispunjenje pet zahteva (deblokada računa koja traje već godinu dana, isplata dugovanja za ishranu u školi “Jelena Majstorović”, redovna isplata materijalnih troškova, kao i isplata jubilarnih nagrada i troškova prevoza), prema rečima predstavnika Unije prosvetnih radnika Srbije ništa se nije promenilo osim uvećanja školskih dugova. Sada zaječarske škole duguju oko 200 miliona dinara i za sada rešenje ovog problema nije na vidiku.

Osnovna škola “Hajduk Veljko” je u blokadi za preko 4 miliona dinara a više od 20 miliona dinara duguje za račune. Dugovanja Tehničke škole su oko 26 miliona dinara.

Goran Manojlović iz gradskog sindikata Unije prosvetnih radnika Srbije dodaje na sve ovo da su oni nekoliko puta kontaktirali lokalnu samoupravu kako bi pokušali da reše ovaj problem, međutim dobijali su, kaže, samo usmena obećanja.

Iz Gradske uprave Zaječar poručuju da ulažu napore da prevaziđu ove probleme, da su tri škole bez blokade i da one funkcionišu normalno a da je u četiri škole iznos blokade smanjen. Pregovaraju sa Ministarstvom finansija da se transferna sredstva iz Republike usmere za deblokadu devet škola. Plan je da sopstvenim sredstvima odblokiraju još četiri škole.

 

LINK ZA FAJL » zajecharsko_shkolstvo_-_odgovori_za_mediji.doc


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *