Turistička ponuda Zaječara i okoline i na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu

Pod motom “Gde još niste bili?” od 18. do 21. februara, u Beogradu će biti održan 38. Sajam turizma, a svoj štand, kao i ranijih godina na Sajmu, imaće i zaječarska Ustanova Centar za kulturu i turizam.

Kako saznajemo od direktora CEKIT-a Zorana Stamenkovića turistička ponuda našeg kraja baziraće se na kulturnim, rekreativnim, zdravstvenim i sportskim potencijalima koje možemo pružiti domaćim i stranim posetiocima. Kao i ranije, uz podršku hotelijera, Specijalne bolnice u Gamzigradskoj banji i Narodnog muzeja, predstavićemo naše adute – Carsku palatu “Feliks Romulijana”, Gitarijadu, brojne druge kulturne i sportske manifestacije i prirodne lepote ovog dela Srbije, rekao je za “Za mediju” Stamenković.

U bližem okruženju zaječarskog štanda biće i štandovi turističkih radnika Kladova, Negotina i Knjaževca, tako da će posetioci Sajma na jednom prostoru imati veći deo turističke ponude Timočke krajine.   

Svoje turističke potencijale i ponudu na ovogodišnjem Sajmu turizma predstaviće više od 1.150 izlagača iz 55 zemalja sveta. Zemlja partner ove kultne manifestacije je Slovenija. 

Paralelno sa Sajmom turizma u Beogradu, održaće se i 7. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 12. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA OPREMA i 12. Sajam suvenira “Posetite Srbiju”, na kome će posetioci moći da učestvuju i u radionicama za izradu suvenira. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *