Savetovalište za dijabetes u Zaječaru (VIDEO)

U Domu zdravlja u Zaječaru počelo je sa radom Savetovalište za Dijabetes. Tri puta nedeljno pacijenti koji su u riziku od oboljevanja od dijabetesa i oni koji su već oboleli sastaju se ovde i zajedno sa svojim izabranim lekarima, ali i lekarima specijalistima stiču nova saznanja koja im pomažu u lečenju ili prevenciji ove bolesti.

Savetovalište za dijabetes u Zaječaru redovno posećuju pacijenti koji su u riziku od oboljevanja od dijabetesa, ali i oni koji su već godinama na insulinu. O tome ko će biti pozvan, odlučuje izabrani lekar, kada prepozna simptome prilikom redovnog pregleda, a praksa je pokazala da gotovo svi redovno posećuju savetovalište.

Osim predavanja o načinu ishrane, pravilima ponašanja, načinu korišćenja terapije, u savetovalištu se o svakom pacijentu vodi poseban karton, a individualno se odvija još niz aktivnosti.

Vođeni parolom Bolje sprečiti nego lečiti, u Savetovalište za dijabetes Doma Zdravlja u Zaječaru mogu da se prijave i svi koji smatraju da su u riziku od ove bolesti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *