Protest radnika zaječarske “Higijene” (VIDEO)

Radnici JKP “Higijena” u Zaječaru danas su organizovali protesni skup protiv postupka bivšeg direktora Gorana Đorđevića, koji je nakon smene sa mesta direktora tužio firmu za zaostale plate, kao i njegova supruga zaposlena u preduzeću i još dvoje radnika. Oni se boje da će ove tužbe blokirati račun firme i da će time još više otežati njihov trenutni težak položaj.

Njihovo pravo niko ne spori, ali je dogovor bio sa radnicima da ne tuže preduzeće i da se u narednom periodu postepeno smanje dugovanja za plate, objasnio je v.d. direktora “Higijene” Bojan Trandafilović.

Radnicima JKP “Higijena” duguje se nešto više od 19 miliona dinara za zaostale zarade, blizu 4 miliona dobavljačima, dok je oko milion 200 hiljada dug za PP poslove. Nemanja Đurašević, šef RJ “Zoo Higijena” uputio je javno pitanja bivšem direktoru Đorđeviću zašto dok je bio na mestu direktora radnici nisu dobijali platne liste, na šta imaju zakonsko pravo, i zašto sebi nije smanjio platu kada su svi radnici bili i još su na minimalnoj zaradi.

Tokom protesta u JKP “Higijena” u Zaječaru, na poziv radnika došao je i bivši direktor Goran Đorđević, koji je rekao da je njegov postupak za koji ga optužuju radnici, njegovo zakonsko pravo.  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *