Grad Zaječar se zadužuje još 107 miliona dinara

Na sednici Skupštine grada Zaječara, koja je danas održana po hitnom postupku, odbornici su odobrili gradonačelniku Velimiru Ognjenoviću da zaključi ugovor sa bankom o kreditu u visini od 107.012.000 dinara za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda.

Novac iz ovog kredita će biti iskorišćen za završetak rekonstrukcije starog groblja i ulica: Sokobanjske, Nikole Pašića, Cara Dušana i Kotorske ulice.

Na današnjoj sednici usvojene su izmene i dopune odluke o naknadama za usluge koje izvršava Gradska uprava po zahtevima građana i fizičkih lica. Reč je uglavnom o uslugama iz oblasti urbanizma i građevinarstva, a od danas su one u proseku skuplje za 20 procenata.

Odlukom odbornika, otpušten je dug Javnom komunalno-stambenom preduzeću “Zaječar” za isporučeni mazut, a za iznos otpuštenog duga, u iznosu od preko 22 miliona dinara, biće umanjeno potraživanje ovoj preduzeća prema korisnicima budžeta grada Zaječara, na ime naknade za isporučenu toplotnu energiju.

Na sednici je data saglasnost na plan i program poslovanja JKSP “Zaječar” za 2016. godinu, a za novog predsednika Komisije za borbu protiv korupcije na teritoriji grada Zaječara izabran je Ljubiša Petković.

Sa dnevnog reda današnje sednice povučena je tačka na kojoj je trebalo da se raspravlja o lokalnim i administrativnim taksama koje su, prema ponuđenom predlogu, trebalo da poskupe za 10 do 20 procenata.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *