Osnove Web dizajna za osnovce u Tehničkoj školi u Zaječaru (VIDEO)

U Tehničkoj školi u Zaječaru osmislili su kako da mladima pruže priliku da unaprede svoje znanje na računaru. Ponudili su im tokom raspusta besplatnu Školu web dizajna, koja je naišla na veliki odziv. Pohađa je 30-ak osnovaca iz svih škola u Zaječaru.

Osnovci od petog do osmog razreda, umesto igrica i društvenih mreža, odlučili su da u vreme raspusta nauče nešto novo na računaru. Iako imaju časove informatike i u osnovnoj školi, ima još mnogo oblasti koje ih zanimaju, a sada su u prilici i da im neko pomogne u osvajanju novog znanja.

Na zimskom raspustu su samo đaci, a profesori uz neke seminare i druge školske obaveze, odvojili su vreme za Školu web dizajna, kako bi osnovce uputili u neke osnove iz ove oblasti, koje su primerene njihovom uzrastu. Dejan Nikolić, profesor elektro predmeta u Tehničkoj školi, kaže da su na početku obnovili neko osnovno znanje, a da sada korak po korak osvajaju novine i da su veoma radosni zbog toga.

Ovo je inače, jedan od retkih programa, i to besplatan, koji je ponuđen zaječarskim osnovcima i srednjoškolcima tokom dvonedeljnog zimskog raspusta. S obzirom da trenutno nema ni snega, preostaju im uobičajene sportske i druge aktivnosti koje imaju i tokom školske godine.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *