Jučerašnji vetar u Negotinu pričinio štetu od oko 20.000 evra

Komisija Štaba za vanredne situacije Opštine Negotin, procenila je da je zbog jučerašnjeg olujnog vetra, na objektu negotinskog Zdravstvenog centra pričinjena materijalna šteta od 7.435 evra bez PDV-a. Na ovom objektu odvaljen je deo limenog krova površine 240 metara kvadratnih, kao i konkstrukcija koja je držala lim. Komisija je procenila da je na zgradi Pošte u Negotinu pričinjena još veća materijalna šteta. Na ovom objektu vetar je odvalio limeni deo krova površine 484 metara kvadratnih, a za sanaciju će biti potrebno 13.020 evra pez PDV-a. 
 
Zaključak danas održane sednice Štaba za vanredne situacije, kojoj je predsedavao predsednik opštine Negotin i komandant Štaba Jovan Milovanović, je da je potreba hitna sanacija ovih objekata od javnog interesa, zbog mogućeg pogoršanja vremenskih prilika.
 
Dr Biljana Paraskijević, v.d. direktora ZC Negotin, obavestila je prisutne da su Ministarstvu zdravlja dostavljena sva potrebna dokumenta i procene i da očekuje odgovor i pomoć u sanaciji krova, dok su predstavnici Pošte naglasili da će morati iz svojih sredstava da urade sanaciju krova, ali su i zatražili pomoć opštine u uklanjanju delova lima koji još vise sa krova. Štab za vanredne situacije je izdao naredbu JKP „Badnjevo“ da uz sve neophodne mere bezbednosti obave ove radove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *