Za poljoprivredne subvencije ove godine 25 miliona dinara u Negotinu

U Programu mera podrške zа sprоvоđеnjе pоlјоprivrеdnе i pоlitikе rurаlnоg rаzvоја оpštinе Nеgоtin zа 2016. gоdinu, čija je izrada pri kraju, neke subvencije biće povećane, na primer, za  stare odomaćene sorte vinove loze, kao što je Crna tamjanika po kojoj je područje Krajine nadaleko poznato. U ukupnom iznosu sredstava (52.682.000) namenjenih poljoprivredi, 27 682 000 dinara biće uloženo u nastavak komasacije na području KO Radujevac.

U budžetu za tekuću godinu za razvoj svih oblasti poljoprivredne proizvodnje opredeljeno je 52.682.000 dinara. Od toga 25 miliona biće usmereno u podsticaje poljoprivredne proizvodnje, čime se nastavlja sa planskim ulaganjima u ovoj oblasti. Iako ima i onih koji misle da subvencije baš i nisu idealno rešenje za pokretanje ove privredne grane u kojoj se, nažalost, osećaju posledice sveukupne krize u našem društvu, činjenica je da se poslednjih godina beleže izvesni pomaci, skromni doduše, upravo u oblastima u kojima je bilo najkritičnije, u stočarstvu, na primer.

Prema rečima nadležnih ovih dana privodi se kraju izrada Programa mera podrške zа sprоvоđеnjе pоlјоprivrеdnе i pоlitikе rurаlnоg rаzvоја оpštinе Nеgоtin zа 2016. gоdinu, čiji su kreatori u cilju njegove što kvalitetnije izrade omogućili udruženjima i pojedincima, rečju, potencijalnim korisnicima sredstava da se uključe sa svojim predlozima. Kada Program bude završen biće upućen na usaglašavanje resornom Ministarstvu, a konačnu reč o njemu daće opštinska vlada. Odmah nakon toga, realno je očekivati konkurs, a on će verovatno biti raspisan mnogo ranije u odnosu na prošlu godinu. O Programu mera podrške zа sprоvоđеnjе pоlјоprivrеdnе i pоlitikе rurаlnоg rаzvоја оpštinе Nеgоtin zа 2016. gоdinu biće reči i u narednom periodu, baš kao i o nastavku komasacije na području KO Radujevac. Za te veoma važne poslove ukrupnjavanja zemljišta poljoprivrednika u Radujevcu, u budžetu opštine Negotin planirano je  27 682 000 dinara, što zajedno sa već pomenutih 25 miliona za subvencije čini ukupan iznos opredeljenih sredstava za poljoprivredu od 52.682.000 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *