Obeležavanje Savindana u Zaječaru počelo koncertom “Uskliknimo s ljubavlju” (VIDEO)

Koncert duhovne, nacionalne i etno muzike “Uskliknimo s ljubavlju” deo je svetosavskih svečanosti u Zaječaru, koje će 27. januara imati završnicu na Svetosavskoj akademiji. Nastup četiri hora i grupe pevača završen je zajedničkim izvođenjem himne Svetom Savi.  

Obeležavanje školske slave Svetog Save po tradiciji organizuje se u školama ali i na akademijama, međutim uoči ovogodišnjeg Savindana, Grad Zaječar i Centar za kulturu i turizam odlučili su se i za veče horskog i vokalnog pevanja koje će nas na najprimereniji način uvesti u praznik koji je 27. januara.

Bogatstvom duhovne, nacionalne i etno muzike, publici su se predstavila četiri hora: Hor Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Kamerni hor “Lavirint”, Hor istočno-crkvenog pojanja “Sveti Nikodim Tismanski” i Hor “Felix Romuliana”, kao i grupa pevača Centra za tradicionalne umetnosti “Koreni”.

Kruna večeri je zajedničko izvođenje himne Svetom Savi koje je oduševilo zaječarsku publiku i još jednom je uverilo koliko grad ima kvalitetnih horova i pevača koji sa mnogih takmičenja donose nagrade.

Grad Zajеčar i Timočka еparhija pokrovitеlji su svеčanе akadеmijе koja ćе na Savindan, 27. januara, biti prirеđеna u Pozorištu Timočkе krajinе „Zoran Radmilović“. Školska slava jе prilika da sе prеdstavе đaci koji sе u svojim školama ističu znanjеm i postignutim rеzultatima. Njih 17, iz svih škola sa tеritorijе grada, dobićе Svеtosavskе nagradе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *