Zaječarska lokalna samouprava nema viška zaposlenih

Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave Grada Zaječara u 2015. godini, a koji je prošlog meseca usvojila Vlada Srbije, maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme je 878. Grad Zaječar se sa 868 stalno zaposlenih radnika uklapa u ovu odluku, zaključeno je na današnjoj sednici Gradskog veća. Taj broj bi, u skladu sa zakonom, 2018. godine bio 700.

Predlogom zaključka o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2016. godinu, previđeno je da iz gradskog budžeta bude izdvojeno tri miliona dinara, a da 2,8 miliona dinara obezbedi Nacionalna služba zapošljavanja za privremeno angažovanje radnika kroz dva programa.

Većnici su dali saglasnost na Program poslovanja JKP „Vodovod“ za ovu godinu i složili se sa pokretanjem postupka likvidacije nad JP „Urbanizam Zaječar“.

Na sednici je odbijen predlog da Vladan Cerović, dosadašnji upravnik zaječarskog pozorišta ponovo bude izabran na tu funkciju, a usvojen je nacrt rešenja da umesto Miodraga Milutinovića novi v.d. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Zaječar bude Boban Marković.

Novi Nacrt odluke o taksi prevozu na teritoriji grada usklađen je sa novim Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Kako je objašnjeno, krovne oznake ubuduće će nabavljati taksisti, a Gradska uprava će izdavati nalepnice koje će sadržati broj vozila i kalendarsku godinu.

Na sednici je data saglasnost i na novi cenovnik korišćenja javnih parkirališta i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila na teritoriji grada Zaječara.

Izmene odluka o socijalnoj zaštiti građana i ukidanju Ustanove „Gitarijada“ su tehničke prirode, dok se izmenama Odluke o komunalnom uređenju jasnije definišu javne površine nad kojima komunalna policija ima nadležnost.

O Planu upisa učenika u zaječarske srednje škole, za narednu školsku godinu, članovi Gradskog veća razgovaraće na narednoj sednici.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *